Kort beskrevet sekvens for opprettelse, utfylling og innsendelse av søknad:
  1. Registrer deg som bruker og logg inn på www.regionalforvaltning.no med personlig brukernavn og passord
  2. Finn den aktuelle støtteordning (tilskuddsordning) du skal søke på, eller klikk på knapp "Ny søknad" på startsiden
  3. Opprett en ny søknad ved å velge støtteordning og skriv en kort tittel for prosjektet
  4. Fyll ut hele søknadsskjemaet side for side med alle opplysninger (tittel, beskrivelse, kontaktopplysninger, aktiviteter, kostnader, finansiering, vedlegg m.m.)
  5. OBS! Det er viktig å lagre søknadsskjemaet underveis med "lagre og neste/lagre og rediger" knappen nederst i skjemaet. Skjemaet blir da lagret i systemet og man kan logge ut og inn igjen og fortsette å jobbe med søknaden ved en senere anledning. Man behøver ikke å ferdigstille en søknad første gang man oppretter en ny søknad.
  6. Send inn fullstendig utfylt søknad til forvalter

Det er mulig opprette en søknad på flere forskjellige måter, man velger selv hvilken metode man bruker:

(Klikk på bildene for å gjøre dem større og starte slideshow-fremvisning)